Kalender Markedsplads Forum Kontakt  
 
 
 
 
  Forside
 
 
  Søgeportal
 
 
  Erhverv
 
 
  Bestyrelsen
 
 
  Slettens historie
 
 
  Morgenfruerne.
 
 
  Billedserier:
 
 
  Kørsel og parkering
 
 
  Nabohjælp
 
 
  Storm, den 6.12.2013
 
 
  Referater
 
 
  Vedtægter
 
 
  Lokalplan
 
 
  Fællesspisning
 
 
  Artikler
 
 
  Kontigent og regnskab
 
 
  "Obersten sangbog"
 
 
  Strandlyst, foreningshus
 
 
  Tangrensning i Sletten
 
 
 
 • Referat fra udvalgsmøde
 •  
   
   
 • Tang fjernes i juni 2015
 •  
   
    Badebro
   
   
    Kystsikring i Sletten
   
   
    Regnskab
   
   
    Hold Sletten By Ren?
   
   
    Hundelorte i Sletten By
   
   
    Istandsættelse boliger
   
   
    Boligmarked
   
   
  Luftfoto over Sletten
  Login | Tilmeld Tangrensning i Sletten  
   
   

  Kære Per

   

   

  Tak for dine henvendelser.

   

  Jeg håber, ikke jeg har givet dig falske forhåbninger i forhold til fjernelse af tang. Som vi snakkede om, så er fjernelse af tang fra strandarealer ikke så ligetil og det er forbundet med betydelige omkostninger. 

   

  På nuværende tidspunkt kan tangen ikke forbrændes i forbrændingsanlægget, fordi det er fyldt med sand, der ved høje temperature bliver til glas og dermed ødelægger forbrændingsovnene alternativt skal tangen vaskes rent for sand. Tangen kan heller ikke bare køres bort, da analyser viser at det indeholder for meget cadmium, så det skal deponeres.

   

  Først skal tangen samles i bunker, hvor der i hvert enkelt tilfælde skal tages prøver af materialet, så skal det grabbes op, og så skal der betales for bortkørsel og bortskaffelse. Det tilbud du har liggende, er et tilbud på at fjerne tangen fra stranden, men den rigtige dyre del er netop prøvetagning, transport og deponiafgiften, som ikke er de del af tilbuddet.

   

  Der er p.t. ikke afsat midler til fjernelse af tang fra de kommunale strande. Vi diskuterede det i forbindelse med bl.a. dette års budgetforhandlinger, men måtte i sidste ende prioritere anderledes. Syd for Købehavn er de, som du selv henviser til, i gang med at bygge et biogasanlæg, hvor også tang kan omdannes til energi, men der er vi endnu ikke.

   

  Vi er opmærksomme på at der i år har ligget ekstraordinært meget tang nogle steder. Det har også betydet, at vi ekstraordinært har fjernet tang på nogle enkelte grønne arealer og vejarealer. Vi undersøger forskellige løsninger og det er mit håb, at vi finder en løsning, så vi til næste sommer får mindre tang, vi skal skræve over, når vi skal ned i det dejlige Øresund.

   

  Her til sidst vil jeg benytte lejligheden til at sige tak for en rigtig dejlig dag til Havnefesten. Lineturen var lidt grænseoverskridende men sjovt at prøve.

   

   

  Med venlig hilsen
  Thomas Lykke Pedersen

   

  Borgmester

   
  Copyright © 2007 - 2020 Landsbyhjemmeside v/ Andrewscom